ג'ין - כשהג'יני יצא מהבקבוק
מה אתם באמת יודעים על המשקה בעל ריכוזי האלכוהול הגבוהים והטעם היבש עד מאוד שנקרא ג'ין?
10 עובדות שיהפכו אתכם למבינים
- פרופסור הולנדי בשם ד”ר סילביוס שילב את האקווה ויט עם שמן הג’וניפר שעשוי משיחי הערער וכך יצר את הג’נייבר (הג’ין ההולנדי).
- ג'יו הוא אחד מראשוני סוגי האלכוהול.
- הג'ין היה טעים וזול ובשל כך הפך המשקה לפופולרי מאד בהולנד ומאוחר יותר באנגלייה.
- בנוסף לג'וניפר מוסיפים עוד עשרות סוגים שונים של נותני טעם וריח: שומר, אניס, קינמון, קליפת תפוז, קליפת לימון ועוד.
- האגדה מספרת כי במאה ה-16, שלחה מלכת אנגליה 5000 חיילים להולנד בכדי לתמוך בהם כנגד הכיבוש הספרדי, אותם חיילים חזרו עם המתכון למשקה החדש שהחל את דרכו בהולנד ונקרא בפיהם ״האומץ ההולנדי״, אותו שיכר שעזר להם להתמודד מול הספרדים במלחמה.
- בשנת 1689 מיד לאחר שוויליאם ה-3 שהיה ידוע כחובב ג׳ין מושבע עלה למלוכה, הוא החל לעודד את ייצור הג׳ין באופן חופשי כדי לצמצם את הסחר עם צרפת היריבה. הג'ין החל להיות מיוצר בכל בית, ובעיית השיכורים בקרב המעמד הנמוך הפכה למגפה לאומית (״מגפת הג׳ין״), בשלב מסוים תצרוכת הג׳ין אף הביאה לכך ששיעור התמותה עלה על שיעור הילודה תקופה זו מתוארת כיום על ידי היסטוריונים כתקופה הגרועה ביותר בתולדות ממלכת אנגליה.
- הג׳ין של ימינו מזוקק במדינות רבות, ביניהן הודו, דרום אפריקה, הולנד וצרפת.
- מותגים שונים מזוקקים לרוב בזיקוק רציף, ופעם נוספת בזיקוק דודי יחד עם התבלינים הייחודיים להם.
- מותגים ידועים: פלימות׳ ג׳ין- יוצר לראשונה על ידי נזירים שהתמקמו בחוף פלימות׳ שבאנגליה, עד היום זהו המותג היחיד שמיוצר באותה מזקקה מקורית, ועל פי החוק חייב להיות מיוצר בתחומי העיר פלימות׳ בלבד. וה״בומביי ספייר״- מזוקק בזיקוק דודי שלוש פעמים בתוספת של עשרה מיני תבלינים. הבומביי נולד במהלך המאה ה-20, אך מבוסס בעיקרו על מתכון עתיק משנת 1761 שהתגלה במזקקה ישנה.
- השילוב המושלם והפופולרי ביותר הוא ג'ין וטוניק.
מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים עם זיו מנור? בואו נדבר על זה 0522-457843