הקוקטיילים המוכרים והאהובים ביותר
כיף לארח ולהפתיע את האורחים עם שילובים מקוריים מעניינים וטעימים במיוחד! קוקטיילים עושים שמח, הם משחררים, יוצרים אווירה טובה ושוברים את הקרח, בעיקר כשהם מגיעים עם אווירה מתאימה: מוסיקה מגניבה, אורות מעומעמים ומנצ'ס מגניב ליד. הכנתי בשבילכם את הקוקטיילים המוכרים והאהובים! אנא זכרו לשתות במידה ולעבוד עם משקאות איכותיים.
דאקירי (Daiquiri)
דאקירי (משפת הטאינו: Daiquiri)
קוקטייל מקובל ללא גבולות, המשמש בדרך כלל בטקילה, קינמון ולימון. קל, פשוט ומושלם לימי הקיץ. ניתן להוסיף פירות עונה ולהגיש ליד הבריכה או כשהולכים לים.
המצרכים
- 50 מ"ל רום לבן
- 20 מ"ל מיץ לימון טרי
- 10 מ"ל סירופ סוכר (ניתן להכין בקלות על ידי ערבוב של כוס סוכר עם כוס מים עד שהסוכר נמס)
- קרח
- רצועת קליפת לימון להגשה
הוראות הכנה
- מוסיפים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, ומנערים עד שהוא מקורר היטב.
- מסננים לכוס מרטיני קרה. מקשטים עם פלח לימון.
- בהתאם לטעמכם, תוכלו להתאים את הכמויות של המצרכים בכדי לקבל את הדקירי המושלם
- ניתן להוסיף פירות ולהרכיב את הקוקטייל בבלנדר
פינה קולדה
פינה קולדה (בספרדית: Piña Colada, מבוטא: פִּינִיָה קולָדָה)
המשקה פופולרי בארצות רבות, בין השאר בישראל, ויש לו טעם הנחשב לאקזוטי.
המצרכים
- 120 מ"ל מיץ אננס
- 60 מ"ל רום לבן
- 60 מ"ל קרם קוקוס
- חופן קוביות קרח
הוראות הכנה
- מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק
- מוזגים לכוס גבוהה ומקשטים בעלי נענע או פרוסת אננס
קאיפיריניה
(בפורטוגזית: Caipirinha)
הוא קוקטייל ברזילאי מושלם מגניב קליל ומעולה כפתיח לכל מפגש וארוחה
המצרכים
- לימון/ ליים חתוך לפרוסות דקות.
- 2 כפיות סוכר.
- קרח כתוש.
- 60 מ"ל – קשאסה
- פרוסת לימון (לקישוט)
הוראות הכנה
- כותשים לכוס במשך כ- 3 דק' את הלימון והסוכר
- מוסיפים אל הכוס קרח כתוש ולאחר מכן את הקשאסה ומערבבים שוב למשך כדקה
- לקישוט מוסיפים מעל פרוסת לימון
מרטיני (Martini)
קוקטייל איקוני המורכב מג'ין או וודקה, ורמוט יבש קיבל השראה מסרטי ג'ימס בונד עם המשפט הידוע I like my Martini shaken, not stirred
המצרכים
- 70 מ"ל ג’ין
- 10 מ"ל וורמוט יבש
- 1/2 לימון
- 1 כוס קוביות קרח
הוראות הכנה
- קולפים רצועת קליפת לימון ומעצבים את הצורה בעזרת סכין
- ממלאים כוס מרטיני בקוביות קרח כדי שתתקרר
- בכוס נפרדת שופכים את המג'ין והורמוט ומערבבים בעזרת כפית ערבוב
- מרוקנים את כוס המרטיני מהקרח
- מוזגים את המשקה מכוס הערבוב לכוס המרטיני הקרה
- מועכים מעט את טוויסט קליפת הלימון להוצאת השמנים האתריים
- מניחים את טוויסט הלימון בתוך הדרינק ומגישים
מרגריטה (Margarita)
גרסה פופולארית טוענת שהקוקטייל קרוי על שמה של הכוכבנית מרג'ורי קינג ("מרגרט"), שבתקופת היובש של שנות ה-30, נהגה לחצות את הגבול מקליפורניה למקסיקו כדי שתוכל ללגום מהקוקטייל. מורככבת מטקילה, קונטרו, מיץ לימון וקינמון. היא מתאימה לאלה שאוהבים קוקטיילים חמים ומתוקים.
המצרכים
- 50 מ"ל טקילה (מומלץ להשתמש בטקילה אגאבה איכותית)
- 30 מ"ל ליקר טריפל סק (כמו קואנטרו)
- 30 מ"ל מיץ לימון טרי
- קרח
- כף סוכר (אפשר להוסיף יותר או פחות לפי הטעם)
הוראות הכנה
- בכוס הקוקטייל, שימו קרח בכמות מספקת כדי למלא את הכוס למעלה
- הוסיפו את הטקילה וליקר הטריפל סק לכוס עם הקרח
- הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר לכוס והגישו
- קוקטייל טרופי המכיל רום, קרם קוקוס ומיץ אננס. קוקטייל מתוק ורענן שמושך כל חובבי הקיץ
למשתתפים
אפשרות לשייקים ללא אלכוהול
בכוסות זכוכית
בשיתוף פעיל של המשתתפים
מגנטים עם המתכונים ותיעוד האירוע בתמונות
תחרויות שתייה מצחיקות
ופרסים מגניבים