X

טקילה – המשקה המקסיקני הטעים ביותר בעולם

קיימים הרבה מאד משקאות ויינות מוכרים בעולם, אך מקום של כבוד שמור למשקה הייחודי ששמו טקילה אשר מיוצר רק במקסיקו.
זיו מנור אשר מפיק כבר כ – 15 שנה סדנאות קוקטיילים ייחודיות בכל רחבי הארץ, צבר עם השנים הרבה מאד ידע מקצועי בכל הקשור לסוגי המשקאות השונים הקיימים בעולם והפעם הוא ירחיב את האופקים שלנו בכל הקשור למשקה הטקילה.

קוקטיילים עם טקילה
עקב טעמם המיוחד של משקאות הטקילה השונים, הם בסיס מצוין לשפע של קוקטיילים. אחד הקוקטיילים המוצלחים ביותר הוא מרגריטה המורכב מליקר תפוזים, מיץ ליים וטקילה אשר מוגש בכוס מדהימה אשר כוללת טבעת חיצונית לאחסון המלח.

סדנת קוקטיילים
איך מקפיצים טקילה? לימון מלח ושוט טקילה

סדנאות הקוקטיילים של זיו מנור
משקאות טקילה האהובים בכל העולם כמו דורנגו, סאוזה, דון חוליו, אולמקה, פטרון וטרס מג'יאס משמשים באופן קבוע כמשקאות המובילים אשר מהם רוקחים קוקטיילים שונים במופע היוצא דופן של זיו מנור.
מתוך ההבנה העמוקה והמקצועית בתחום זה, זיו מנור מחבר מרכיבים נוספים לסוגי הטקילה השונים ולאחר הערבוב והשקשוק והתוצאה היא מאד ייחודית וכל משתתפי הסדנה לוגמים זאת בהנאה עצומה.

שתיית טקילה
כדי ליהנות באופן מושלם ממשקה הטקילה, שותים אותו בבת אחת עם תוספת של פרוסת לימון ומלח. הדרך המסורתית להנאה מלאה היא כאשר מרטיבים גם מעט את גב כף היד, ממליחים מעט את המקום, מלקקים את המלח ולאחר מכן שותים בבת אחת את כל המשקה הנפלא. הסיומת היא מציצת פלח הלימון אשר מוסיף המון טעם למרקם הייחודי אשר נוצר בפה.

משקה הטקילה  TEQUILA
טקילה הוא משהו אלכוהולי אשר מיוצר מהאגבה הכחולה שהוא חלקו המרכזי הוא האגבה המדברי אשר גדל רק באזורים ספציפיים ברחבי מקסיקו.
משקה הטקילה הוא סימן ההיכר וחלון הראווה של מקסיקו ולכן הממשלה המקסיקנית מערימה קשיים על היצרנים כדי שיעמדו בקריטריונים ספציפיים אשר נדרשים להכנת המשקה היוצא דופן. מי שאינו עומד בדרישות, לא יוכל לייצר את המשקה הפופולארי.
• בעת הייצור של הטקילה כמות החומר אמורה להיות בריכוז מינימלי של 51% אגבה כחולה.
• מידע מפורט על אחוז האלכוהול אשר נע בדרך כלל בין 40 ל – 38 אחוז ומספור המזקקה אשר ייצרה את המשקה, חייב להופיע על גבי החותמת הרשמית של היצרן.

סדנאות קוקטיילים
מרגריטה מרעננת וטעימה במיוחד

אופן הייצור של משקאות הטקילה
במקסיקו מגדלים צמחי אגבה כדי להכין את משקאות הטקילה השונים מחלקו הפנימי של צמח זה וזאת רק לאחר פרק זמן של 12-8 שנים כאשר הוא מגיע לדרגת הבשלות שלו.
במזקקה חותכים ומבשלים את הצמח במשך יומיים וכך הופכים את הסוכרים ואת העמילן לסוכרים פשוטים. המשקה אשר נוצר עובר הליך של סינון ומתווספים אליו שמרים אשר מתסיסים את החומרים לאורך יומיים ואי לכך הסוכרים הפשוטים הופכים לאלכוהול ולאחר מכן עוברים זיקוק נוסף לשיפור איכותו.
הסיווג של סוגי הטקילה מתבצע בהתאם לרמת היישון ולאיכותם של המשקאות:
Reposado /Rested / Aged זוהי טקילה אשר עוברת הליך של יישון לאורך פרק זמן אשר נע בין חודשיים לשנה וצבעה הוא זהוב בהיר.
Anejo / Extra-Aged זוהי טקילה אשר עברה הליך של יישון לאורך פרק זמן אשר נע בין שנה לארבע שנים וצבעה הוא חום זהוב.
Blanco / Silver זוהי טקילה צלולה ושקופה, אשר לא עוברת הליך של יישון, אלא מזקקים את החומר ומיד לאחר מכן המשקה מוכן.
Joven u Oro / Gold זוהי טקילה אשר לא עוברת הליך של יישון, מרככים אותה תוך כדי התהליך על ידי הוספת סוכרים או צבע קרמל ולכן בתוצאה הסופית צבעו של המשקה הוא צהוב בהיר.

אם גם אתם רוצים לארגן סדנת קוקטיילים מוצלחת בחגיגת יום הולדת, סדנת גיבוש לעובדים או מסיבה לחברים, דברו עם זיו מנור 052-2457843 וסנכרנו יומנים. מובטח לכם ערב ייחודי שהאורחים לא ירצו ללכת הביתה…..

סדנת קוקטיילים בסטייל של זיו מנור עם הפתעות מגניבות

דברו איתי