מתכונים לקוקטייל ביתי
נעים מאוד. שמי זיו מנור. אם הגעתם עד כאן, סביר להניח שממש כמוני, נשביתם בקסמיה של סצנת אלכוהול (במובן הטוב של המילה). ודאי תשמחו לגלות כי עבדכם הנאמן הינו חובב מושבע של משקאות משובחים יחד עם קוקטיילים מפנקים שמצליחים בין רגע לחולל פלאים ולשפר את מצב הרוח.
מזה כ-15 שנים אני קם בכל בוקר עם תשוקה אדירה למקצוע שהפך לחלק בלתי נפרד מחיי. יחד עם צוות ברמנים מובחר "שנדבק בחיידק" כמוני, אנו זוכים להעביר סדנאות אלכוהול חווייתיות בכל רחבי הארץ, במהלכן אנו פוגשים אנשים מופלאים מכל המגזרים והאוכלוסיות. יחד אנחנו נכנסים אל מאחורי הקלעים של ברנז'ת אלכוהול הפרימיום, משקשקים קוקטיילים כמו הברמנים הטובים בעולם, והכי חשוב נהנים כאילו אין מחר.
אחת מסדנאות הדגל אותה אנו מתכבדים להעביר השכם והערב בפני קהל משתתפים הצמא (תרתי משמע) לידע אלכוהולי נרחב, כוללת מתכוני קוקטיילים מדוייקים בטעמים מושלמים המציגים צבעוניות מרהיבה, ובאותה נשימה מספקים ערך מוסף של ממש.
בשורות שלפניכם תזכו להכיר מקרוב ארבעה מתכונים לקוקטיילים מנצחים שיצליחו להרים כל אירוע, לשבור את הקרח וכנראה גם "להעלות את המניות" שלכם במעגלים החברתיים השונים.
אז קדימה, אתם מוכנים? בואו נצא לדרך !
לעורר את כל החושים: מתכון לקוקטייל אוכמניות מדליק
מי אני: קוקטייל ביתי מרענן עם טוויסט, בעל טעם מתקתק וממכר. מתאים לכל אירוע או מפגש – משפחה, חברים או ישיבה עסקית.
ערך מוסף: אוכמניות ידועות כפרי עשיר בוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. הן מאזנות את רמות הכולסטרול בדם, משפרות את תפקוד מערכת העיכול ומאזנות את לחץ הדם. כשכל הטוב הזה עטוף בקוקטייל אלכוהולי משובח, הרי שלא נותר אלא פשוט להוקיר תודה וללגום את המשקה תוך הנאה צרופה.
צורת הכנה: מזיגה ישירה לכוס.
אופן הכנה:
- ממלאים כמחצית כוס גבוהה בקרח.
- מוסיפים 60 מ"ל ליקר אוכמניות.
- מוסיפים 20 מ"ל סאוור.
- סוגרים עם שוופס ראשן קר.
- מוסיפים קשית וסטירר.
- לסיום – מקשטים עם פרוסות לימון חתוכות לחצי המונחות בתוך הכוס.
טעם החיים: מתכון לקוקטייל טרופי מאוהב
מי אני: הקוקטייל הביתי המושלם לכל אלו מכם המעוניינים להחיות את רגשות האהבה והתשוקה. מעבר למרקם הקטיפתי והמתוק שקשה להישאר אדישים אליו, הוא צפוי לעורר תחושות חיוביות בזכות טעם מרענן במיוחד. גם אם עבר עליכם יום קצת פחות טוב, זה הזמן לנסות בעצמכם את המתכון לשייק המתואר, לקחת אתנחתא משגרת היום העמוסה ופשוט להרשות לעצמכם ליהנות.
ערך מוסף: הקוקטייל הטרופי מכיל בתוכו פירות שכולנו אוהבים, כמו ליצ'י אשר הוכח במחקרים שונים כמונע מחלות דלקתיות (אפילו סוגים שונים של סרטן), מסייע לשלוט על רמות הסוכר ואף שומר על מראה עור צעיר ובריא. גם הפסיפלורה לא נותרת מאחור ומציגה יתרונות בריאותיים שלא ניתן להתעלם מהם, כמו חיזוק המערכת החיסונית וסיוע בניקוי המעי.
צורת הכנה: שקשוק.
אופן הכנה:
- ממלאים כמחצית כוס גבוהה בקרח.
- מוסיפים 60 מ"ל ליקר פסיפלורה.
- מוסיפים 60 מ"ל ליקר ליצ'י.
- מוסיפים 20 מ"ל סאוור.
- משקשקים היטב עד שלא שומעים את הקרח.
- מוזגים עד לכדי חצי מגובה כוס נמוכה.
- משלימים עם שוופס ביטר לימון קר.
- מוסיפים קשית וסטירר.
- מקשטים עם גלגל תפוז פרוס דק ועל שפת הכוס.
מתוק לו, מתוק לו: מתכון לקוקטייל גלידה מפתה
מי אני: קוקטייל ביתי של גלידה מתוק היא אולי המאכל האולטימטיבי שמצליח לחבר בין כל אדם. עכשיו קחו את הטעמים המדהימים שכולנו מלקקים להנאתנו בגלידריות ותשלבו אותם עם אלכוהול משובח… מה התוצאה? חגיגה של טעמים בפה ושמחה גדולה בלב.
ערך מוסף: הקוקטייל שלנו אולי עתיר בסוכר, אך כולל כמה מרכיבים בעלי ערך בריאותי שלא יסולא בפז, כמו שוקולד מריר הידוע כבעל תרומה לתפקוד כלי הדם והלב, עשיר בחומרים מזינים (כדוגמת: אשלגן, ברזל, מגנזיום ואבץ) ובעל השפעות קוגניטיביות המועילות למוח, כולל שחרור אנדרופינים המסייעים לעידוד המורל.
צורת הכנה: בלנדר.
אופן הכנה:
- ממלאים כמחצית כוס גבוהה בקרח.
- מוסיפים 60 מ"ל ליקר שוקולד מריר.
- מוסיפים 250 גרם גלידה איכותית בטעם וניל-עוגיות.
- מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם סמיך של ברד.
- מוזגים לכוסות מהודרות ומגישים.
- אפשרות לתוספת מפנקת: זילוף של קצפת מעל הקוקטייל.
לא תוכלו לעצור את עצמכם: מתכון לקוקטייל טרמיסו חתיך
מי אני: קוקטייל ביתי שהוא שילוב שכל כולו שחיתות על טהרת הטרמיסו עתיד לספק לכם גן עדן של טעמים. אמנם כל אחד מהרכיבים בקוקטייל (ליקר קרמל, גלידת ריבת חלב או טסטר צ'ויס) הינו מצוין לכשעצמו, אך הסינרגיה ביניהם היא זו שיוצרת שלם הגדול מסך חלקיו.
ערך מוסף: מדובר בקוקטייל מהחלומות, אשר כל לגימה ממנו צפויה להעניק לכם תחושה צעירה כמי שמצויים במרכז העניינים. הזדמנות אמיתית לפנק את עצמכם עם משקה אלכוהולי איכותי עם קריצה, כזה שיעיד עליכם כאנשים חמים ומלאי תשוקה, אשר לא מתביישים לעוף על החיים. הטעם הדומיננטי של הקרמל צפוי לתת את הטון, מה גם שזהו מרכיב טעים ובעל תכונות נוגדות חמצון, שעל פי מחקרים אף שוות למיץ תפוזים.
צורת הכנה: בלנדר.
אופן הכנה:
- ממלאים כמחצית כוס גבוהה בקרח.
- מוסיפים 60 מ"ל ליקר קרמל.
- מוסיפים 20 מ"ל טסטר צ'ויס.
- מוסיפים 250 גרם גלידת ריבת חלב איכותית.
- מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם סמיך של ברד ומוזגים לגביעי גלידה.
- מכינים כתר על גביע הגלידה עם הנוזל.
- מפזרים מעל קוקוס או נס קפה ומוזגים באהבה.
המסקנה: עשו זאת בעצמכם
סדנאות הקוקטיילים והאלכוהול של זיו מנור מזמינות אתכם לקום מהספה ולעבור למוד אקטיבי. ללא שום תירוץ, הנכם מוזמנים לעשות מעשה ולהצטרף לאירוע חווייתי מתחילתו ועד סופו, במהלכו תזכו להתנסות במגוון רחב של מתכונים לשייקים אלכוהוליים איכותיים.
אנו מתחייבים לספק עבורכם כמה שעות של שבירת שגרה במסגרת פעילות מדליקה שצפויה להפתיע אתכם בכל פעם מחדש. אז אם גם אתם מאסתם באירועים בנאליים ונטולי עניין, אצלנו הנכם צפויים לצאת עם ערך מוסף אמיתי ועל הדרך לספק ליתר המשתתפים אטרקציה שצפויה להותיר בהם טעם של עוד.
המתכונים השונים לקוקטיילים מועברים כשי מיוחד לכל אחד או אחת מהמשתתפים בסדנא, וזאת על מנת שיוכלו להמשיך, לתרגל גם בבית ולהפוך לברמנים מהשורה הראשונה.
הכנסו עכשיו לקבל אוירה 🙂
סדנת קוקטיילים איכותית של זיו מנור עם מזכרות מיוחדות