קאווה ולמברוסקו
קאווה ולמברוסקו האחים הלטינים של השמפניה. בעוד אחותם השמפניה המסורתית והבורגנית, משמשת כתו איכות בשמחות רשמיות ואירועי יוקרה הקאווה והלמברוסקו מזוהים עם אירועים צעירים יותר, בעלי סקס אפיל ושובבות.
למברוסקו וקאווה הם יינות מבעבעים ורעננים שמקשטים כל חגיגה באווירה שמחה וקלילה מחירם נמוך משמעותית ממחיר השמפניה ויש האומרים שאפילו חיך מיומן יתקשה להבדיל בין קאווה יוקרתית לבין שמפניה פשוטה.
אז קאווה או למברוסקו?
קאווה- יין מבעבע ספרדי המיוצר בעיקר באזור קטלוניה. משמעות השם בספרדית "מערה" או "מרתף", מקור שם זה נמצא בשימוש הקדום של יינות הקאווה במטרה לשמר או ליישן יין. עד שנות השבעים נקרא "השמפניה הספרדית" אך בשל איסור השימוש בשם שמפניה שונה השם. הקאווה מגיע כיין לבן או רוזה. רק יינות המוכנים בשיטת ההכנה המסורתית יכולים להיקרא בשם 'קאווה". יין הקאווה מאוד משמעותי במסורת הספרדית והקטלונית, והוא לרוב נצרך באירועים חגיגיים.
למברוסקו- יין מבעבע איטלקי שנקרא על שם זן הענבים האדום המשמש להכנתו. לזן הענבים למברוסקו היסטוריה ארוכה בהכנת יין , כאשר ממצאים ארכיאולוגים מעידים שנעשה שימוש בגפן זה עוד במאה ה10 לפני הספירה! ללמברוסקו היה מקום חשוב גם באימפריה הרומית בשל התשואה הגדולה מיבולו. בשנות ה70 וה-80 היה הלמברוסקו היין המיובא הנמכר ביותר בארה"ב. ענב הלמברוסקו פיתח הרבה מוטציות ותתי זנים כך שהיום קשה להתייחס אל הלמברוסקו כענב שמוצאו מזן אחד. את הגפנים נוטים לנטוע הרחק מהאדמה בכדי להימנע מעובש. הענב עצמו אינו מתוק, והמשקה מקבל את טעמו המתוק מתהליך ההתססה או על ידי הוספת ענבים מזן אנצ'לוטה המתוק. זמן ההתססה יקבע אם ייווצר יין מתוק או יין יבש בעל מרירות תותית עדינה.
לא משנה במה תבחרו. העיקר להיות בשמחה.
מעוניינים לשמוע על סדנת יין עם זיו מנור? בואו נדבר על זה 0522-457843