יין - חווית טעמים בלתי נשכחת

נגן וידאו אודות סדנת יין

תרבות היין נפוצה ברחבי העולם, וגם אצלנו בארץ היין בעל חשיבות והוא קשור בהיסטוריית המדינה. בישראל מגדלים את גפני היין בעיקר בגליל, בגולן, בהרים, בשפלה וגם במקומות מסוימים בנגב. מבחינה גלובלית, הייצרניות העיקריות של יין הן מדינות אירופה כמו צרפת וספרד, אך גם בארה"ב ובסין מיוצר היין בשפע.

בצורתו הקלאסית היין מיוצר מענבים, וידוע שבציר יין איכותי רק משתבח עם השנים ולכן ככל שעובר הזמן יין כזה יחשב ליוקרתי ביותר. פחות ידוע שבעוד יינות אדומים מתיישנים באופן מצוין, יינות לבנים דווקא מיועדים לצריכה בטווח קצר יותר ולא כדאי לשתות יין לבן מעל שנתיים לאחר הבציר. יין תוסס או בשמו המוכר שמפניה פופולרי בארץ ופעולת התסיסה נובעת מאפקט הפחמן הדו חמצני. תכונה זו מיוצרת לעיתים באופן מלאכותי, ומי שרוצה שמפניה ברמה גבוהה כדאי יהיה לו ללכת על השמפניות המיוצרות בטכניקה הטבעית והמסורתית.

כדי להבטיח שהיינות מהסוגים השונים יצאו לשוק באיכות טובה וטעם ייחודי ועשיר, בעל היקב בוחר לו אדמה מתאימה ומיקום בעל אקלים טוב לגידול הענבים. לכן שם היין במקרים רבים בא להצביע על האיזור בו הוא יוצר. זו דרך אחת לחלק יינות לקטגוריות באמצעות ציון מוצאו של היין והיא מקובלת באירופה, בעוד באיזורים אחרים נהוג לדבר יותר על מרכיבי היין עצמו שהם הענבים לסוגיהם השונים.

אדמה ליקב

דרך הנפוצה ביותר בה אנו נוהגים להבחין בין יינות היא כמובן צבעם וטעמם. האם היין אדום או לבן? מה אנחנו מעדיפים, יין חצי מתוק, מתוק, חצי יבש או יבש? אגב, צבע היין לא מושפע מתוכן הענב אלא דווקא מצבע קליפת הענבים, בין אם הם ענבים ירוקים או אדומים. ויש גם את היין המחוזק שהוא כמעט תמיד מתוק יותר מכיוון שמוסיפים לו אלכוהול בעת תהליך הייצור, מה שמשאיר ביין כמות סוכר גדולה מאשר ביין הרגיל. מכאן שביין המתוק נשאר הרבה סוכר, וביין הנקרא יבש יש מעט מאוד סוכר ולכן טעמו מריר.

את היין הנכון יש לייצר בזמן הנכון

הבציר הוא פעילות קטיף הענבים, בו מתבצעת הסרה של הענבים מהגפן. העיתוי הוא בעל חשיבות מכרעת לגבי איכות היין, והוא מושפע בין היתר ממזג האוויר, כמות הבוצרים, חוקי דת ועוד.

לכל יין תקופת בציר משלו

ישנם הבדלים בין בציר הזנים הלבנים לבין הזנים האדומים:

הזנים הלבנים – נבצרים בבציר מוקדם בסביבות יולי, כאשר סדר הבצירה הוא עפ"י הזנים: שרדונה, סוביניון בלאן, אמרלד ריזלינג, סמיון וכו'. כשהענב הינו בעל אחוז חומציות גבוהה יחסית ורמת הסוכר נמוכה, ניתן להפיק אלכוהול איכותי ברמות של 9%-11%.
הזנים האדומים – נבצרים בבציר מאוחר בסביבות ספטמבר. סדר הבצירה על פי הזנים:

מרלו, פטיט סירה, קריניאן וקברנה סוביניון. הבציר המאוחר מבטיח את עתידו של היין ל"הזדקן בכבוד". ניתן להפיק אלכוהול איכותי ברמות של 11%-12%.

סוגים רבים של יינות ניתן לטעום כאשר מחפשים טעימות יין עם זיו מנור

חבית יין

חבית יין מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים, סדנת יין או סדנת אלכוהול לגיבוש העובדים? בואו נדבר על זה 📞 0522-457843

סדנאות יין חווייתיות עם זיו מנור - הנאה מושלמת

השאירו פרטים ובואו להשתתף בחגיגה!