טיפים לשילוב גבינות ויין – סדנת יין עם זיו מנור חובבי אוכל טוב לא מוותרים על משקה נכון לצד המנה שלהם. נהוג לסווג משקאות לפי היחס שלהם לארוחה – משקאות שטובים לפני הארוחה נקראים אפריטיף (אֶקְדָּם בעברית) ואלה הטובים יותר אחרי האוכל נקראים דיז'סטיף (אֶפְטָר בעברית).
ישנו משקה אחד שפיתח מערכת יחסים ענפה עם המטבח, זהו היין. סוגי יין מסוימים מעולים בשילוב עם מאכלי המנה העיקרית, כמו בשר ודגים. אחרים טובים למאכלי גבינות ויש יינות קינוח מובהקים – טעמם מתוק והשילוב שלהם עם מנות אחרונות משדרג באופן מפליא את טעמו של הקינוח שהיין מוגש לצידו.
אין מי שלא טעם או שלא מכיר את השילוב הנכון בין יין וגבינות. שני עולמות הטעם העשירים יוצרים מפגש טעמים שלא ניתן לעמוד בפניו. למחפשים אחר חווית טעמים מושכלת ונכונה צפוי אתגר לא קטן – עליהם להצליח לעשות שלוש בחירות נכונות:
מספר עצות לבחירה והגשה של גבינות לצד היין ע"י זיו מנור אמן אלכוהול המציע סדנאות אלכוהול לכל סוגי האירועים.
פעמים רבות נגיש מגש גבינות כמתאבן לפני הארוחה או כמנה אחרונה, בשני המקרים כדאי לדאוג למנות של 100-120 גרם לאורח. במקרים בהם הזמנתם אורחים לערב שכולו גבינות ויין, הצטיידו ב- 200 גרם גבינות לאדם.
מומלץ ורצוי להגיש גבינות בטמפרטורת החדר. הוציאו אותן מהמקרר כארבעים דקות לפני הגעת האורחים, כך תבטיחו שהטעם שלהן יהיה מלא והמרקם נכון.
לא ניכנס לפירוט מדויק של סוגי הגבינות, אבל נציין שכדאי לתת במה למגוון טעמים רחב ככל הניתן. פלטה מעניינת תכיל גבינות קשות, חצי קשות ורכות – המרקמים השונים יוסיפו עניין ויגרו את האורחים להמשיך במסע הטעימות. גם בחריפות הגבינות כדאי להוסיף גיוון ועניין.
יש האוהבים לשלב גבינות מסוגי חלב שונים: בקר, באפלו, כבשים ועיזים. אחרים נוהגים להחליט על נושא מוגדר לערב הטעימות ולהגיש גבינות מסוג חלב אחיד.
עוד נושא שכדאי לשים עליו את הדעת, הוא מראה וצבע הפלטה שמוגשת לאורחים. גם כאן תוכלו לתת דרור ליצירתיות ולאופי האישי שלכם ולהחליט האם להגיש גבינות בפלטת צבעים אחידה ולהתקדם עם הצבע במהלך הערב או לתת לאורחים מגוון צבעים ססגוני שנע מלבן ועד לגוונים הכהים של כחול וירוק.
יין הוא משקה אוניברסלי. ככלל היינות האדומים טעמם חזק ובולט יותר והלבנים עדינים וקלים. גבינות משתלבות עם יינות אדומים ולבנים, כאשר נהוג לבחור בסוגי היין האדומים לגבינות בעלות טעם חזק וביין לבן לגבינות העדינות.
גם בשאלה של בחירת יין יש יותר מדעה אחת – נציג כל אחת מהן בקצרה:
מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים או על סדנת יין או סדנת אלכוהול עם מגוון גבינות? בואו נדבר על זה 0522-457843