ערב קוקטיילים
תה ג'ינג'ר אלכוהולי
Alcoholic ginger tea
הג'ינג'ר – שורש הזנגוויל, הארומטי והחריף הוא מקור ייחודי לשילוב מצוין עם וויסקי
לוויסקי יש דגש חזק ומרוכז ובמתיקות עם דבש יותר שילוב מיוחד מעניין ומקורי
מרכיבים:
30 מ"ל וויסקי
חצי כף דבש
תמצית תה בטעם מנטה
נענע
חצי כפית דבש
1/4 כוס ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס דק
אופן ההכנה:
מניחים את כל המרכיבים בכוס גדולה, ומוזגים מעל מים רותחים לפני ההגשה
קוקטיילים על בסיס גלידות
טיפים מנצחים להכנת קוקטיילי גלידות
דבר ראשון עליכם לדעת שקוקטייל גלידה, מעבר לכך שהוא טעים הוא גם סוג של מופע, לכן הכנת הקוקטיילים והמיקסים מול האורחים תשאיר רושם רב ותעורר השראה. מומלץ לשים את הכוסות במקפיא, גם יתרום לשמירת הקור של הקוקטיילים וגם מבחינה חזותית יראה מצויין ומזמין – ההגשה בכוסות קטנות. דאגו שהמשקאות הקלים יהיו קרים כדי שלא יחממו את הקוקטייל.
מומלץ מאוד לקשט עם פרי טרופי : אננס, תותים, קיווי ודומיהם. יש להתאים את עוצמת הקוקטייל לטעם האורחים , אורחים האוהבים משקאות עדינים יש להכין את הקוקטייל עם מעט אלכוהול ויותר משקאות קלים ולאורחים האוהבים משקאות חזקים להגיש משקאות חזקים כמו: וויסקי, וודקה, רום ועוד.
בעת הכנת קוקטיילים בבלנדר יש לשים הרבה קרח על מנת להסמיך את הקוקטייל ולתת לו מרקם של ברד, לפני האוכל מומלץ להכין קוקטיילי גלידות "מעוררי תאבון": קוקטיילי סאוור או קוקטיילים עם אחוזי אלכוהול נמוכים וטעם עדין. לאחר הארוחה ניתן להכין קוקטיילי גלידות כדוגמת הקינוחים המתוקים, אלו קוקטיילים ברמת מתיקות גבוהה יותר שיוגשו כקינוח.
שילובי אלכוהול ושוקולד
לאחרונה נוכחנו לדעת עד כמה החיבה לשוקולד יכולה להעביר אנשים על דעתם. המשיכה החזקה לשוקולד לא מבחינה בין דת, גזע, מין או אפילו גיל. לעתים, מספיק שנגלגל את המילה "שוקולד" על לשוננו וכבר בלוטות הטעם יתחילו לעבוד. הסיבה נעוצה בעובדה ששוקולד מכיל אנדרופינים המשפיעים על המוח וגורמים לתחושה טובה של רגיעה וסיפוק. לא בכדי הוא נחשב כתחליף לכמה מהנאות החיים הגדולות, כולל שופינג.
אלכוהול כשהוא נצרך במידה, גם הוא בעל אפקט מרגיע ומשחרר. שילוב של אלכוהול ושוקולד הוא השילוב האולטימטיבי לבילוי ערב חורפי קריר. המתיקות של השוקולד מעדנת את חריפות האלכוהול ועל כן מתאימה גם לחיך העדין ביותר. שילוב של אלכוהול ושוקולד, אינו שילוב חדש. כולנו זוכרים מילדותנו, את בונבוני השוקולד ממולאי הליקר בצלחת הממתקים, שהיו מיועדים אך ורק לאורחים.
הבטנו בהם בסקרנות משולבת בחשש, שמא ניתפס בקלקלתנו. אך מאז עברו הרבה בונבוניירות בבוידעם, ואיכות השוקולד והאלכוהול, בעיקר בארץ עלתה פלאים. נחשפנו לטעמים חדשים והפכנו מבינים יותר, הן בשוקולד והן אלכוהול. בין אם זה מפגש חברות ותיקות או ערב זוגי אינטימי, אין כמו קוקטיילים על בסיס שוקולד, סמיכים, מתקתקים, מחממים ומפנקים לשדרג את הערב.
קוקטייל מרטיני שוקולד
50 מ"ל גנאש שוקולד ( שוקולד חלב ושמנת )
25 מ"ל וינסנתאו בטעם עוגה
25 מ"ל וינסנתאו בטעם מסטיק
25 מ"ל ליקר קקאו
לשקשק את כל המרכיבים בשייקר יחדיו ולהגיש
אייריש קרים חורפי
Caife Gaelach
נקרא על שמו של העם האירי הידוע באהבתו לאלכוהול
והוגש לראשונה בשדה התעופה פוינס במערב אירלנד בשנות ה-40.
מוגש בליווי עוגיות אלפחורס
מרכיבים :
מנה אספרסו
60 מ"ל וויסקי 357 TAP
קצפת
1 כפית סוכר
אופן ההכנה :
מוזגים את הוויסקי לכוס מוסיפים את הקפה , מוסיפים את הסוכר ומפנקים עם קצפת
קוקטייל קפוצ'ינו קרמל
Cappuccino caramel
מקור השם במסדר הנזירים "קפוצ'ין" מהכנסייה הקתולית,
אשר צבע גלימות לבושם מזכיר את צבעיו של משקה הקפוצ'ינו
מוגש בליווי מאפה במילוי גבינת קשקבל
מרכיבים :
50 מ"ל ואן גוך קרמל
אספרסו , חלב חם וחלב מוקצף
אופן ההכנה:
מכינים את הקפוצ'ינו
ושניה לפני הלגימה מוזגים את הואן גוך קרמל
מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים לערב מנצח? בואו נדבר על זה 0522-457843