X

עובדות על ערק שלא ידעתם

זיו מנור מגלה את כל הסודות אודות עולם הערק
ערק. יאמי. פשוט יאמי. כולנו אוהבים את הטעם האניסי והמיוחד, שמשתלב כל כך טוב עם לימונים, אשכוליות או אפילו מים והרבה קרח. אין ספק שזה אחד המשקאות הפופולריים ביותר בארצנו, וכמעט בכל מסיבת חוף בקיץ נוכל ליהנות ממנו בכמויות עצומות.
זיו מנור בעצמו מאוד אוהב ערק. זהו מן המשקאות שעמם הוא אוהב לפתוח ימי שישי בצהריים כדי להירגע, ליהנות מהשילוב של השמש החמה והמשקה הקר, ופשוט לקבל את השבת בכיף.
זיו מתמחה בעולם האלכוהול ומשוגע על ערק, לכן ביקשנו ממנו לספר לנו קצת יותר על המשקה המיוחד: מיהו, מהו, ולמה הוא הפך למשקה האלכוהולי המייצג את המזרח התיכון.

מאיפה הגיע הערק?
אף אחד לא בטוח מהו מקור הערק, משום שהומצא לפני כל כך הרבה שנים. האמונה היא כי באזור המאה ה- 13 החל המשקה האניסי לצוץ בכל המזרח התיכון. עם זאת, בזמנו למוסלמים שהתגוררו באזור אסור היה לשתות אלכוהול, לכן לא ברור אם הם המציאו את המשקה למרות זאת או שהומצא על ידי עם קטן שהתגורר באזור.

איך שותים ערק?
מאז ועד היום, הרבה אנשים שותים ערק נקי, אבל באמת ששוט של ערק לא מתאים לכולם. במקום להתייסר, כדאי לכם להעביר את הערק לכוס גבוהה ושלב עמו אשכוליות, נענע והרבה קרח או לימונדה, שיעדנו את הטעם האניסי ויביאו לשילוב מנצח.
כמובן שהשיטה הקלאסית לשתות ערק, היא לשלב אותו עם מים קרים וקרח, שמעניקים לו צבע לבן ומפתה. חשוב למזוג את המים הקרים (כמות של שליש או רבע, בהתאם לגודל הכוס ולכמות הערק) לפני שמוזגים את הקרח, שכן הקרח יוריד בצורה חדה את הטמפרטורה של המשקה וייפגע באיכות הטעם של האניס.

ערק = זיעה
פירוש המילה ערק היא זיעה. למה לקרוא למשקה זיעה? ככל הנראה, בעקבות אופן ההכנה שלו. ערק מתסיסים מתמרים וענבים ולאחר מכן, מטפטפים אותו על זרעי אניס באיטיות, כמו זיעה, בכדי שיקבל את הטעמים המיוחדים של המשקה שכולנו אוהבים.

הערק היוקרתי ביותר הוא הערק הלבנוני
הערק הלבנוני או הערק הזחלאווי, נחשב לערק היוקרתי ביותר בכל העולם. הם כל כך טובים, שהם יכולים להיות יקרים יותר מחלק מבקבוקי הוויסקי המוברחים, אבל הטעם… שווה כל לגימה.

ערק הוא גם בריא… בערך
ערק הוא משקה שמבוסס על זרעי האניס, שידועים באיכויותיהם הבריאותיות מזה שנים רבות. בהודו, אנשים נוהגים ליהנות מזרעי אניס כמעט לאחר כל ארוחה, כדי לייעל את תהליך העיכול ולהימנע ממחלות.
בזכות זרעי השומר, הערק טומן בחובו איכויות אנטי-דלקתיות ואנטי-בקטריאליות. אם אנו רוצים להתנקות מחיידקים ומחולי, ומעדיפים לוותר על תרופות, מאוד מומלץ להרתיח מעט ערק עם מים חמים ולהסניף את האדים שלו או לשתות מהערק, בשילוב עם מים.
הערק הוא אף משקה אלכוהולי מאוד מחטא, שיכול לסייע ולנקות פצעים, להקל על כאבי שיניים וכאמור, לשפר משמעותית את תהליך העיכול.
ועם זאת, יש לזכור כי עדיין מדובר במשקה אלכוהולי, שמכיל בין 40% ל- 80% של אלכוהול טהור. לכן יש לזכור את הפתגם הישן נושן – כל דבר במידה, לא פחות ולא יותר.
זיו מנור מכיר את הערק ואת עולם האלכוהול כמו את כף ידו. הוא מעביר סדנאות אלכוהול מהממות ומלאות אנרגיות וצחוקים, שילמדו אתכם הרבה על עולם האלכוהול ויעזרו לכם להרים אירוע שכולם יזכרו להרבה שנים. להזמנות 052-2457843.

סדנת קוקטיילים בסטייל של זיו מנור עם קוקטיילים חווייתיים

דברו איתי