טיפים, המלצות שימושיות ומשקאות משובחים
ראש השנה הוא האפריטיף של החגים, הוא המתאבן המתוק אשר פותח לנו את התיאבון לשנה החדשה, הוא מעורר בנו את החלומות הרדומים ומכין אותנו למנות העיקריות שנאכל השנה – ובתרבות האלכוהול כמו בתרבות האלכוהול אין דבר כזה ארוחה ללא אפריטיף.
ההכנות לארוחת החג
בהלת המתכונים בעיצומה, לטובת הצלחת הערב ומקוריות הסעודה רוצי ללוות עם משקאות ויינות, המשקאות אמורים להיות מוגשים מהקל לכבד עם התאמה לעוצמת האוכל. מנות ראשונות ילוו עם משקאות קלים קלילים , קרים ובעלי אחוזי אלכוהול נמוכים וטעם שלא משתלט, למנות העיקריות יש להגיש משקאות חזקים, דומיננטיים שמשאירים אפטר טייסט בפה ובעלי אחוזי אלכוהול גבוהים והקינוחים יוגשו לרוב עם משקאות בלי אחוזי אלכוהול נמוכים עם רמת מתיקות גבוהה.
טיפ שימושי לארוחות החג – הורדת כתם יין אדום
יש להימנע משימוש במים חמים על מנת לא להרחיב את הכתם, יש להשרות את הבד בחלב חם למשך כשעתיים, לשטוף את הבגד היטב ולכבס על פי הוראות היצרן, לשפוך יין לבן או וודקה על הכתם של היין האדום.
במקרה בו נותר כתם עיקש על הבד, ניתן לרסס או לשפשף עם מעט מסיר כתמים איכותי, ולהכניס למכונת הכביסה.
נבחרת החלומות לארוחת החג
זיו מנור אמן האלכוהול המציע מגוון סדנאות אלכוהול לאירועים מציג בפניכם את נבחרת האלכוהול המנצחת לראש השנה
ואן גוך בלו
וודקה המיוצרת בעבודת יד בכמויות קטנות במיכלים תת קרקעיים
הזיקוק המיוחד יוצר טעם חלק וניחוח עשיר של עשבים ירוקים טריים
מיוצרת משלושה זני חיטה : צרפתי – המתאפיינת במתקתקות, ההולנדית – המתאפיינת במליחות וגרמנית המתאפיינת במליחות
קוניאק המרי V.S.O.P
מותג קוניאק יוקרתי המגיע מאזור פטיט שמפיין שחבל קוניאק משנת 1987
מיושן 4 שנים בחביות עץ אלון
בעל צבע ענברי מעניקים ניחוחות דומיננטיים של אלון , דובדבנים , יין אדום ושוקולד מריר
בעל גוף מלא ועשיר
357 MAPLE RYE WHISKY TAP
הוויסקי מיוצר במזקקה העתיקה ביותר במערב קנדה. מזוקק ארבע פעמים ומיושן בחביות מעת אלון שהכילו בעבר ברבן אמריקאי, לאחר תקופות יישון שונות הוויסקים מעורבבים יחד עם סירופ מייפל קנדי מובחר ולאחר מכן נותנים לוויסקי "לנוח" עד אשר מחליט המזקק הראשי מיכאל מרסיל כי הוויסקי מוכן לבקבוק.
מרכזי מבקרים מומלצים
יקב מורד- מרכז מבקרים חוויתי
במרכז המבקרים של יקב מורד ביוקנעם, תוכלו למצוא יינות וליקרים מפירות, ירקות ועשבי תיבול שונים. היינות מיוצרים בקפידה תוך שמירה על איכות גבוהה ביותר. במקום, גלריית תולדות היקב והמשפחה. היקב הוקם בשנת 1999 ע"י אתי ויעקב מורד ומייצרים בו יינות בהשארת המתכונים המשפחתיים שעברו מדור לדור. לאחרונה הצטרפה לניהול היקב משפחת בודנר והיקף הייצור והשיווק לארץ ולחו"ל עלה משמעותית. במקום מתקיימות סדנאות בישול ואפייה, סדנת אלכוהול וסדנת קוקטיילים. בחנות היקב, יוכלו המבקרים להרכיב חבילות שי מיוחדות ומקוריות לחג ולכל אירוע אחר. כל המוצרים כשרים.
הכניסה אינה כרוכה בתשלום.
קבוצות מתבקשות לתאם את הביקור מראש בטלפון: 04-9597125 או מייל: wine@morad.co.il
יקב הרצברג -יקב משפחתי במושב סתריה
משפחה ממוצא צרפתי שעלתה לארץ ב-1968
ומייצרת יין בשיטות מסורתיות, ללא שימוש במוצרים מן החי ובמהדורות מוגבלות.את הענבים מגדלים בני המשפחה בכרם הצמוד ליקב, בהתערבות מינימלית ובעזרת שיטות גידול טבעיות. היינות מיושנים בחביות עץ אלון, כמיטב המסורת הצרפתית, לפחות 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי ועוד לפחות שנה בבקבוקים שוכבים בחדר קור מיוחד. גאוות היקב הוא המלבק- זן מאד פופולרי בדרום אמריקה שמקבל אצלם אופי שונה לגמרי. יין הדגל הוא הרזרב- תמהיל ייחודי של היקב שמתאפיין בעומק ובגוף יוצאי דופן. הוילאז׳ הוא מיסוך של שלושה זנים- מלבק, קברנה סוביניון ומרלו, שהתיישנו ביחד והעניקו זה לזה תכונות משלימות.
מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים מנצחת? בואו נדבר על זה 0522-457843