יש שאריות? יש גראפה
מתכון מנצח על פי זיו מנור אמן חווית האלכוהול
Grappa
גראפה הוא משקה אלכוהולי המופק מגפת ענבים, דבר המותיר אותו עם טעם יוצא דופן שאצל רבים מתפרש כטעם לוואי. מאז ומעולם היו לו שונאים מצד אחד ומעריצים נלהבים מהצד השני כמו כל שובר מוסכמות כריזמטי בעולמינו. אז מיהו המשקה הזה? היכן הוא נולד? ממה הוא מיוצר ומה משותף לו ולבן דודו הצרפתי 'ברנדי'? איגדנו עבורכם 10 עובדות מפתיעות על האח הסורר של היין.
1. גראפה הוא משקה איטלקי שחולק את ההיסטוריה שלו עם זו של היין.
2. בתהליך הייצור נשארים עם שני תוצרים: 85% הופכים ליין ו – 15% – שהם המוצקים ואותם
ניתן להפוך לגראפה בזיקוק על ידי אדים (אידוי). מוצקים אלו נקראים “דורכאות הענבים” זאת
משום שבצורה המסורתית של כבישת ענבים ע”י דריכה עליהם, זה התוצר שהיה נשאר בסוף
התהליך.
3. גראפה מכיל בין 40 ל- 60 אחוזי אלכוהול .
4. מקור המשקה באזור בסאנו דל גראפה בונטו (Bassano del Grappa) שבצפון איטליה ומכאן שמו
בצרפת ובספרד.
5. בלטינית גראפולוס פירושו אשכול ענבים.
6. גראפה הינו משקה ללא פשרות – או שאוהבים אותו או ששונאים אותו .
7. אלה שצוחקים עליו ושונאים אותו אומרים שאת הטעם שלו הוא מקבל כי מי שדרך על הענבים
(”השיטה המסורתית”) לא רחץ קודם את רגליו .
8.המשקה מוגש בכוס ייחודית שנקראת "כוס גראפה"
9. אחד ממשקאות הגראפה המפורסמים ביותר ההוא גראפה קנדוליני (מצפון איטליה) שם ג'ובאני
ג'וסטינו קנדוליני החל לייצרו לראשונה ב- 1898.
10. ב- 1989 נכנסה לתוקפה תקנה בינלאומית האומרת כי לא ניתן לקרוא לתזקיק גפת ענבים
גראפה, אלא אם הוא יוצר באיטליה.
מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים עם גראפה? בואו נדבר על זה 0522-457843