X

קוניאק – 10 עובדות

יוקרה והדר קוניאק ופילה בקר – הזוג המלכותי

קוניאק
10 עובדות על קוניאק

אנשים רבים אינם יודעים שקוניאק הוא למעשה ברנדי, וכשהם מפנימים את העובדה הם מתפלאים לשמוע שברנדי הוא לא קוניאק – מבולבלים? לפניכם 10 עובדות שיעשו לכם סדר בראש.

1. האגדה מספרת על בעל אניות הולנדי אשר היה מוביל יינות, במטרה לחסוך מקום בבטן האנייה זיקק את היין שהיה ברשותו, לאחר הזיקוק התגלה לו המשקה החדש והוא הבין שלא כדאי לו למהול אותו בחזרה ליין כפי שתכנן.
2. ברנדי עובר תהליך של זיקוק יין לבן אשר הותסס בתהליך מזורז ומזוקק פעמיים בדוד נחושת, לאחר מכן מיושן לפחות שנתיים וחצי בחביות עץ אלון.
3 . משקאות ברנדי מזוקקים מפירות שונים כשהמפורסם שבהם הוא ברנדי תפוחים בשם
קלבדוס, המגיע מחבל קלבדוס שבצרפת.
4. בכדי לייצר ברנדי מכניסים את היין לקערות נחושת גדולות ומזקקים אותו פעמיים, לאחר מכן
מחממים עד לנקודת הרתיחה של הכוהל (בסביבות 78 מעלות צלזיוס), את אדי האלכוהול
שהופרדו משאר התערובת אוספים ומחזירים אותם למצב נוזלי.
5. הנוזל אשר מתקבל מהתהליך מוכנס לחביות עץ אלון מובחרות בתוספת קרמל ומיושן שם
לפרק זמן ארוך שיכול להגיע ל-50 שנים ואף יותר.
6. ברנדי מתנדף במהירות גבוהה של כ- 4% בשנה, מה שהופך אותו למשקה יקר.
7. קוניאק הוא ברנדי המיוצר באזור שנקרא קוניאק בחבל שרנט השוכן בחופה המערבי של
צרפת
8. כיום קיימות באזור קוניאק אשר בצרפת אלפי מזקקות, לרוב, בעלי הכרמים מזקקים בעצמם
את היבול ורק לאחר מכן מוכרים אותו ליקבים הגדולים של האזור.
9. אזור קוניאק מחולק לכמה אזורי משנה, ככל שהאזור מרכזי יותר כך הקוניאק המיוצר בו הוא
יוקרתי יותר, על כל בקבוק קוניאק חובה לציין את מיקום האזור בו הוא יוצר ואת סוג הענבים
מהם הופק.
10. ברנדי יזכה להיקרא בשם היוקרתי ״קוניאק״, רק אם יענה על שני התנאים הבאים: 1. עליו
להגיע מהעיירה קוניאק שבמחוז שרנט בצרפת. 2. עליו להיות מיוצר משלושה זני ענבים
לבנים – אוני בלאנש, פול בלאנש וקולומבר, כשעונת הזיקוק מתחילה בנובמבר ומסתיימת לא
יאוחר מה-31 למרץ באותה שנה.

קוניאק
קוניאק

מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים לפורים? בואו נדבר על זה 📞 0522-457843

דברו איתי