כתם יין אדום המלצות ליום יום עם זיו מנור על כל משרציתם לדעת על הורדת כתם מהבגד, איך מאחסנים יין בבית, או שותים יין נכון.
למי זה לא קרה? באמצע האירוע באמצע השמחה, טיפת כתם יין אדום קטנה ועיקשת מזנקת לה לחולצה והורסת את החולצה החדשה. אפשר להירגע,
לא הכל אבוד, ישנן מספר דרכים להוריד כתם יין אדום.
שימוש במים חמים ירחיב את הכתם, לכן יש לזכור לא להשתמש כלל במים חמים כדי לנסות לנקות את הכתם.
כאשר הבגד או המפה בצבע לבן, ניתן להשרות את הבד באופן נקודתי בחלב חם למשך שעתיים, לאחר ההשריה יש לשטוף את הבגד היטב
ולכבס על פי הוראות היצרן.
חומרי ניקוי נוספים היעילים להורדת כתמים: סבון כלים, קצף גילוח, אבקת סודה לשתייה , משחת שיניים לבנה, חומץ,
ניתן לשפשף מעט עם פלח לימון ולהשרות חצי שעה בקערה עם מים, לאחר מכן להכניס למכונת הכביסה.
ניתן לשפוך מעט יין לבן או וודקה על כתם של היין האדום ולאחר מכן לכבס על פי ההוראות.
אם רוצים לספוח נוזלים יש להשתמש במשהו בהיר נטול פיגמנטציה
במקרה בו נותר כתם עיקש על הבד, ניתן לרסס או לשפשף עם מעט מסיר כתמים איכותי, ולהכניס למכונת הכביסה.
ואם כל העצות לא עובדות, אולי יש לשקול רכישה של חולצת אירועים חדשה.
לא בוכים על יין שנשפך – הטיפ שבועי להורדת כתם יין אדום
יינות לבנים ואדומים מומלץ לאחסן במאוזן, במקום קריר ואפל הרחק ממקור אור או לחות. יינות לבנים בטמפרטורה של 5-7 מעלות
ויינות אדומים בטמפרטורה של 18 מעלות. מומלץ לקנות מקרר ייעודי ליינות אדומים (ניתן למצוא במחירים סבירים).
בעת קניית היין יש לשים לב לשנת הבציר המופיעה על התווית – יינות לבנים ויינות רוזה רצוי לקנות משנות הבציר האחרונות.
אם צבעם של היינות הלבנים היבשים והחצי יבשים צהבהב מדי, רצוי שלא לקנותם.
צבע כזה עלול להצביע על אחסון לקוי של היין.
את המנות הראשונות יש ללוות עם יין לבן יבש , את המנות העיקריות מומלץ ללוות עם יין אדום יבש, ואת הקינוחים עם יין מתוק קר מאוד.
את היינות האדומים רצוי לפתוח כשעה לפני ההגשה על מנת שיוכלו "לנשום" ,ומומלץ למזוג לדיקנטר על מנת שיוכלו "להיפתח".
את הלבנים רצוי לפתוח מול האורחים ולשים בתוך שמפניירה על מנת לשמור על הטמפרטורה הקרה של היין.
טיפ נוסף הוא להשרות בחלב חם
כתם יין אדום לשטוף היטב במים ולייבש.
דברו איתי