חדשות האלכוהול
האוצר הזהוב והמתוק של קפטן ג'ק ספארו
הרום הוא משקה אלכוהולי המיוצר ממולסה – שארית תעשיית קנה הסוכר, וידוע בתכונותיו המתקתקות וצבעו המגוון שנע מלבן צלול ועד לשחור ענברי עמוק ומיוצר בעיקר בדרום אמריקה. דרכו של הרום החלה ככל הנראה באי ברבדוס, אשר נמצא בשרשרת האיים הקריביים. המולסה זוקקה אז על ידי המתיישבים הבריטים, אשר גילו כי כוסית שכזו מפיחה רוח חיים בעבדים השחורים שבשדות. עמד על כ-80% אלכוהול, מה שהעניק לו את השם המפוקפק KILL DEVIL. מחסור בייבוא משקאות איכותיים מאירופה הביא את המתיישבים לדלל ולנסות את ה RUMBULLION (מהומה), ומשהוקמה המושבה בג'מייקה בשנת 1655, הפך הרום הזול והזמין למשקה העיקרי של יורדי הים. לא עבר זמן רב והרום הפך למתחרה ראשי של הג'ין בעולם, ובקרב מתיישבי העולם החדש הרום המיושן והענברי היה למקור התעשרות נוסף.
עד לשנת 1970, ובמהלך מסורת של 300 שנים, היו מקבלים הימאים בצי הבריטי הקצאה יומית של רום, קפטן ג'ק ספארו חייב את הפופולאריות שלו ככל הנראה לפלאסק הרום הצמוד אליו באופן תמידי, וקוקטיילים קלאסיים ומפורסמים על בסיס רום יעורבבו בדרך כלל עם מיצים טרופיים בטעם של חופש.
קשאסה
סוג של רום המיוצר בברזיל, ועם הזמן הפך למשקה הלאומי של המדינה. תחילתו, בדומה לאחיו מברבדוס, כמשקה תמריץ לעבדים, ומכאן שמו "קשאסה" שהוא למעשה כינוי לתבשיל בשר שהיה מבושל בשיכר העשוי מקני סוכר, וניתן היה לעבדים השחורים.
סדרת שמפניות פרימיום מבית לנסון
שמפניה רעננה ומלאת טעמים שמפניה לנסון ברוט רוזה לייבל – Champagne Lanson Brut Rose Label
צבע נקי עם נגיעות ורוד חיוור, ארומות של ורדים ופירות דומיננטיים, עם רמז לפירות אדומים. תחושה של רכות, עגולה ורעננה. איזון הרמוני וסיומת ארוכה ומצוינת.
לנסון ברוט בלאק לייבל – Champagne Lanson Brut Black Label
צבע צלול ומבריק, הזוכר את גווני הקש של הפינו נואר, עם נצנוצים של ענבר. באף, השמפניה חיונית עם ריחות אביב ודבש פרחים. על החך, פירות בשלים והדרים היוצרים תחושה של שפע וקלות.
לנסון תווית שנהב, חצי יבשה- Lanson Ivory Label. Demi Sec
צבע קש עם ניצוץ של זהב ישן, תזכורת לפינו נואר שבבלנד. באף, ארומה של פירות בשלים, קינמון ודבש. החך, פירותי, מלא מאד, עגול וחושני.
איש הפח
מרכיבים:
שוט סאקה
שוט לימונדה
חצי שוט ליקר ליצ'י
חצי שוט מחית מנגו
חצי שוט סאוור
כף ג'ינג'ר טרי
הוראות הכנה:
מנערים את הכול ושופכים לכוס עם קרח קצוץ – דרך מסננת כך שהג'ינג'ר לא יכנס לכוס.
הידעת ? – על עצי אלון
עצי אלון לייצור חביות יין מגיעים מארה"ב , גרמניה , צרפת , משתמשים ב- 5 זנים שונים של עצי אלון וכורתים את העץ לאחר כ- 170 שנה לשם ייצור חביות יין.
מסורת איטלקית מוונטו
שלושה דורות ומטבח מקומי אחד
לצד התפריט שרקחו ג'ורג'יה ואמה מריה רוזה מוגשים בהתאמה יינות MASI, יקב MASI שוכן בלב חבל ואלפוליצ’לה שבפרובינציה של ורונה בצפון איטליה ומייצר יינות איכות עוד מהמאה השמונה-עשרה.
תבשיל בקר ביין אמרונה מוגש בליווי תפו"א בתנור וירקות ירוקים מוקפצים בליווי מאסי אמרונה קוסטסרה
חורף בחדר היין של יקב נטופה
החורף הישראלי מזמן מכלול אפשרויות ליהנות מיין במגוון אופנים: אין כיין אדום ללוות את תבשילי הקדרה והבשר המאפיינים עונה קרה, יין מתאים לאירוח ופעילות חברתית בתוך הבית, ומעשיר את חווית הטיול בימים היפים שבין גשם לגשם. זו הזדמנות להיכנס לחדר היין, לשקוע בכורסאות העור, ללגום מיינות עולם ישן משובחים ולהשתחרר באווירה טובה.
הכי הכי….- הבירה העתיקה ביותר
"ווינשטפאן". מ – 1040 לספירה מנזר בנדיקטי סמוך ליישוב נירברג
מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים עם זיו מנור? בואו נדבר על זה 0522-457843