X

הוורמוט

בשירות הוד מעלתה

כשג'יימס בונד הסוכן החשאי של הוד מעלתה נכנס לבר ומבקש "מנוער ולא מעורבב" כולם יודעים שהוא מתכוון למרטיני. אך האמת היא שהוא התכוון ל"וודקטיני" קוקטייל המבוסס על וודקה וורמוט.

Martini_Bitter קרדיט מרטיני מחיר כ105
Martini_Bitter

ורמוט הינו שם כולל למשקאות אלכוהוליים המבוססים על יין אדום או לבן.
מקור שמו של המשקה במילה גרמנית: VERMUT , אשר פירושה – לענה.
הלענה היא שם כולל לכמה זנים של צמחי תבלין וידועה בטעמה המריר. מעבר לעובדה ששימוש בלענה נפוץ במטבח המרוקאי, היא גם משמשת להכנת משקאות אלכוהוליים כגון: אבסינת, אוזו וורמוט.
ישנן עדויות על יצור וורמוט באיטליה כבר במאה ה- 17, ונהוג לייחס את המצאתו לאנטוניו בנדטו קראפנו מטורינו.
הרעיון לפאר יינות באמצעות מיני תוספות ותיק עוד יותר- היוונים והרומאים בעת העתיקה היו מוסיפים ליינות שלהם תבלינים וצמחים ארומטיים שונים, על מנת להעשיר את טעמו של היין.
בעבר, היין הועבר מיבשת ליבשת במסעות ארוכים ובתנאי אחסון שלא תמיד היו ראויים, ולעתים היין הגיע ליעד כשטעמו פגום. תפקיד הלענה במקורו היה להסוות טעמים רעים ביין זול או מקולקל.
במאה ה-19 החלו לייצר ורמוט גם בצרפת , הוורמוט הצרפתי היה יבש יותר מהאיטלקי המוכר. תהליך ייצור הוורמוט בשתי המדינות שונה- הצרפתים מכינים תחילה את תערובת התבלינים ומשרים אותה בתירוש, ולאחר מכן מוהלים את התערובת במיקס של יינות לבנים ומחזקים בברנדי.
האיטלקים לעומת זאת, מערבבים קודם את היינות ואחר כך עוברים לתהליך ההשריה.
לוורמוט האיטלקי יש דימוי של ורמוט מתוק ולצרפתי יש דימוי של ורמוט יבש, למרות שהדבר לא תמיד כך.
מרטיני ביטר – Martini bitter
אפריטיף קיצי ומשובח בטעם מריר מתקתק
טעמו המורכב והקליל מגיע ממבחר מרכיבים בוטניים גדול, הכולל תפוזים מתקתקים, ליים, לענה איטלקית, ריבס סיני, גנציאנה וורדים מבולגריה ועוד. בניגוד למתחריו הרבים… מרטיני ביטר עדין שומר על שיטות הייצור המסורתיות
מקור צבעו העז הינו חיפושית הקוצ'יניל
המרטיני מיוצר מורמוט, שהינו יין שתובל וחוזק, והחל את דרכו בשנת 1863. המותג מרטיני נחשב לאייקוני ביותר והוא אף מתהדר בכוס משלו ובקוקטייל הקרוי על שמו, שזכה לפרסום בינלאומי בסדרת סרטי ג'יימס בונד, עם המשפט האלמותי I like my Martini shaked, not stirred.
מומלץ לשתות בשוט נקי או בכוס ארוכה עם סגירה של סודה ולימון.

קוקטייל נגרוני

30 מ"ל מרטיני ביטר
30 מ"ל ג'ין בומביי
30 מ"ל מרטיני רוסו
מוזגים ישירות לכוס לואו בול עם קרח, מערבבים קלות ומקשים עם פרוסת תפוז.
למי שמעדיף טעם מעודן יותר, מומלץ להוסיף שפריץ של מי טוניק/סודה.

קוקטייל טעים במיוחד
קוקטייל טעים במיוחד

מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים מנצחת? בואו נדבר על זה 📞 0522-457843

דברו איתי