זיו מנור חקר ומצא תובנות – כיצד לא להשתכר לאחר לילה רווי באלכוהול
כשאני מסתובב ברחובות תל אביב הזמן קצר וההנאה מרובה. אני מסתכל מסביבי, ורק חושב איזה פאב מתחשק לי לכבוש היום. אני זיו מנור, והיום אני אספר לכם את הסודות שעוזרים לי להתחמק מהאנגאובר יום-יום, ללה-לילה, בשיטתיות ובוודאות.
התחלתי בירקון
הירקון טומן בחובו הרבה פאבים שמשדרים יוקרה וניחוחות של קוקטיילים טעימים. מפאב לפאב, אני נהנה יותר ויותר מהשילובים הייחודיים של הטעמים: החמוץ והחריף, המר והמתוק והחמוץ-מתוק הקלאסי, כמובן. לא יכולתי שלא לחשוב כמה מתחשק לי איזה קוקטייל טוב עם גלידה, לקנח אתו את הפאב האקסקלוסיבי.
ישבתי בירקון שלוש שעות ונהניתי מכל רגע. ובכל זאת, ידעתי שחשוב שאשים לב לא ליפול לחמרמורת, כי הלילה עוד ארוך ויש לי הופעה בבוקר. לכן, בין כוס לכוס, בין שעה לשעה, דאגתי לשתות לפחות כוס מים מלאה אחת.
האלכוהול הוא מטבעו חומר מייבש, לכן הוא מפחית מהר יותר את מאגרי הנוזלים שלנו. כשלגוף שלנו אין נוזלים, כל התהליכים בגוף שלנו הופכים להיות איטיים יותר, וכך גם תהליך הפירוק של האלכוהול. האלכוהול בגוף שלנו מתפרק ונספח הרבה יותר בקלות, כל עוד אנחנו עוזרים לו עם מנה הגונה של מים מרווים.
המשכתי לאלנבי
באלנבי, ניתן למצוא פאב כמעט בכל סמטה או פינה חשוכה. באלנבי רוב האנשים מזמינים בירות או יין. אני התענגתי על שתי כוסות טובות של יין יראון כבד ומשובח, תוצרת הארץ ועמוק בטעמיו.
היין מייצר תחושה כיפית בגוף ובנשמה. הוא משמח לבבות ומשאיר טעם של עוד. זאת ועוד, אצלי לפחות, הוא גם בונה הרבה, הרבה מאוד תיאבון.
האמת שגם מאוד חשוב לשים לב למזון במהלך ערב של שתייה הגונה שכן פחמימות, חלבונים ושומנים מאוד עוזרים לפרק את הטיפה המרה. ידעתי שאשתה הרבה, לכן דאגתי לאכול גם לפני שיצאתי הערב. ובכל זאת, חשוב לשים לב שהבטן לא מתרוקנת במהלך הלילה, בכדי להבטיח שמחר נקום שמחים ואנרגטיים.
כדאי לדבוק במאכלים העשירים בפחמימות וחלבונים, שיהוו קרקע פורייה לספיחת היין המשכר. חשוב להוסיף גם קצת ירקות ופירות, שייעלו את תהליך העיכול.
סיימתי בפלורנטין
את השעות הקטנות של הלילה, ידעתי שכדאי לי לסגור בפאבים של פלורנטין, בהם האלכוהול הכבד חוגג וכך גם אני.
העברתי ערב כיפי ומצחיק במעבר מפאב לפאב, הכרתי חברים, חברים לחברים ויצרתי שיחות נפש שאני אזכור לכל החיים.
איך עשיתי כל כך הרבה כיף? עברתי לוויסקי, המשקה שמחליק בגרון בתאווה ומשאיר טעמים שמתפרסים לכל הכיוונים.
ויסקי השתלב לי מצוין עם קולה ובהמשך, גם נקי עם שתי קוביות קרח. אבל כמובן שלא שכחתי עד כמה חשוב לי לשמור על הניקיון הגופני. בכדי להימנע מההאנגאובר ולישון שינת לילה טובה – רקדתי. פעילות פיזית עוזרת לשרוף את האלכוהול ולעורר את החושים. ממש שתי ציפורים במכה אחת.
יש לציין שוויסקי וטקילה בפרט, ידועים בכך שהם פחות מובילים להאנגאובר, לכן אם יש בוקר עמוס והלילה עוד צעיר, תמיד אפשר להתפרק עם משקאות נקיים, שיעוררו אותנו גם לבוקר נקי.
סוף טוב, הכול טוב
הגעתי הביתה כשאני יודע שיש לי 7-8 שעות שינה מלאות, לפני שאני מתעורר מחר בבוקר. שינה עמוקה וטובה, עוזרת למחוק כל האנגאובר מהלקסיקון. מחר בבוקר, אני אקום ואכין לעצמי ארוחת בוקר דשנה, המבוססת על חלבונים, פחמימות, ירקות ופירות, שתחזיר לגוף שלי את האנרגיות אחרי לילה של הרבה תובנות.
מה אני לא אעשה? אני לא אמשיך לשתות שוב בבוקר; שתייה נוספת של אלכוהול אינה מעבירה את ההאנגאובר, אלא רק דוחה את הקץ.
אני מספר על עוד אינספור דרכים לגבור על ההאנגאובר בנונשולנטיות וחושף מידע רב אודות עולמות האלכוהול, בסדנאות האלכוהול המובחרות שלי. הסדנאות כוללות תחרויות נושאות פרסים, הכנת משקאות באווירה מקפיצה וקורעת מצחוק והמון המון הפתעות. למידע נוסף והזמנות 052-2457843.
סדנת קוקטיילים בסטייל של זיו מנור עם קוקטיילים חווייתיים