X

יום הפונץ׳ הבינלאומי

פונץ׳! איזה משקה צבעוני קליל וכיפי. נהוג להגשה באירועים וחגים (במיוחד בארה״ב) במסיבות, ערב גיבוש, יום-הולדת, או כל חג אחר, בקערה ענקית עם מצקת למזיגה. והכי כיף ומפתיע, שהוא בהחלט מעולה כגרסא לילדים כשהוא ללא אלכוהול! זיו מנור מציג רעיונות להכנת פונצ׳ים מיוחדים ואקזוטיים.

פעילות גיבוש עם זיו מנור
פעילות גיבוש עם זיו מנור

אז מה זה בכלל פונץ׳?

מקור המילה פונץ׳ הוא 5 בהינדית, משום שלמשקה הפונץ׳ חמישה מרכיבים עיקריים: אלכוהול, סוכר, מים, לימון ותבלינים, וכמובן ניתן להכינו גם ללא אלכוהול וטעים באותה המידה. פונץ׳ לרוב יתבסס על רום, אבל כיום מקובל לערבב גם עם משקאות אלכוהוליים אחרים כמו יין או וודקה, כל עוד נשמרת הפירותיות המתוקה בבסיס המשקה. בקיץ מגישים פונץ' קר ובחורף נהוג להגישו חם.

אם אתם מחפשים רעיונות מקוריים לאירוח, ערב גיבוש מחלקתי עם הקולגות, יום הולדת או סתם מסיבה מגניבה- פונץ׳ יכול להיות המשקה האולטימטיבי להגשה.

נהוג להגיש אותו בתוך קערה ענקית- חמה או קרה לפי טעמכם- מצקת למזיגה לכוסות לצד פירות טעימים, כך שתצליחו לארח, להשקות ולשכר כמה שיותר אורחים בבת אחת! אם באירוע נוכחים ילדים ניתן להכין את כל מתכוני הפונץ׳ גם ללא אלכוהול. הגשת פונץ׳ במסיבה זה רעיון צבעוני ומקורי, שמעבר לטעמים הייחודים והמגוונים, האירוע הופך להיות מלא בסטייל והאורחים עפים על זה.

יום הפונץ׳ הבינלאומי

אותו חוגגים ברחבי העולם ב-20 בספטמבר מדי שנה, זיו מנור, ברמן מיקסולוג מומחה בסדנאות קוקטיילים חווייתיות, נותן כמה טיפים למתכונים של פונץ׳ שישדרגו כל מסיבה ומפגש.

הנה חלק קטן מהרעיונות:
לפונץ׳ על בסיס ויסקי סקוטי ניתן להוסיף אננס טרי וג׳וגי ברי, או לאוהבי הטעם האקזוטי פסיפלורה וקוקוס.
לפונץ׳ מוחיטו על בסיס ספרייט, ניתן להוסיף ליים ונענע. פונץ׳ על בסיס בירה ישתלב מעולה עם דלעת ופירות יער והפונץ׳ הקלאסי והמסורתי על בסיס יין אדום בתוספת תפוחים, קינמון ואשכולית אדומה. כל אחד מהטעמים האלו ישאירו טעם מתוק של עוד וחווית אירוח נהדרת שתיחקק בזיכרון.

בסדנאות האלכוהול של זיו מנור אפשר ללמוד להכין בעצמכם את הפונץ׳ המושלם ועוד מתכונים רבים, וגם לקבל מתנות שוות וחוויה וייחודית.

פונץ' ישראלי
פונץ' ישראלי

רוצים גם? התקשרו: 📞 0522-457843

סדנת קוקטיילים מגניבה עם זיו מנור מייצרים חוויות

דברו איתי