X

מילויים מיוחדים לסופגניות בתוספת אלכוהול

הרגע המרגש באכילת סופגנייה הוא הרגע בו מגיעים לליבה, הרגע בו המרקם הבצקי נשבר על ידי מילוי צבעוני שמתנפץ בפינו. מה קורה כשפיסטוק פוגש ליקר דובדבנים שחורים, כששוקולד ושמנת מתערבבים עם אגוזי לוז וואן גוך מקורמל? לפניכם המתכונים שיהפכו כל סופגנייה להפתעה מרגשת.

* טיפ: בכדי לשמור על ריכוז האלכוהול, הוסיפו אותו למילויים רק לאחר שהם מתקררים.

סופגניות עם ווודקה ואן גוך
סופגניות עם ווודקה ואן גוך

המתכון הקלאסי :
500 גרם קמח
25 גרם שמרים
½ משפר אפייה
50 גרם סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
50 גרם חמאה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה וממשיכם לערבב עד לקבלת בצק גמיש ורך. מתפיחים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה בניילון, קורצים מהבצק עיגולים מכסים ומתפיחים כ- 40 דקות. מחממים שמן בסיר רחב ועמוק לטמפ' של 170 מעלות ומתחילים לטגן את כדורי הבצק כ- 2-3 דקות מכל צד. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, מזריקים מיד את המילוי ולפני ההגשה מוסיפים את הציפוי

סדנת אלכוהול בחנוכה
סדנת אלכוהול בחנוכה

מילוי גנאש שוקולד :
Chocolate ganache
טעם השוקולד ישתלב היטב בטעמי הוויסקי החזקים
100 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב
מחממים את השוקולד והשמנת על אש נמוכה
לאחר שהגאנש מוכן ומתקרר מוסיפים 200 מ"ל של וויסקי OLD ST.ABDREWS
מילוי שוקולד לבן, פיסטוק ודובדבנים שחורים
white chocolate, pistachio and black cherries
החמצמצות המעודנת של הדובדבנים השחורים תשתלב נהדר
עם המתיקות העדינה של השוקולד הלבן והפיסטוק.
300 גרם פיסטוקים טחונים
50 גרם סוכר
100 גרם שמנת טריה 38%
300 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל ואן גוך דובדבנים שחורים

אופן ההכנה :
מרסקים את הפיסטוקים בבלנדר ומוסיפים סוכר, מבשלים על אש קטנה עם השמנת
מוסיפים את השוקולד הלבן ומקררים
לאחר שהמילוי קר מוסיפים את ואן גוך הדובדבנים השחורים מערבבים היטב וממלאים את הסופגניות.

מילוי שוקולד, קרמל ואגוזי לוז
Chocolate caramel and hazelnuts
ארומה חדשה ומשכרת של שוקולד מקורמל ואגוזי לוז
250 מ"ל שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר
250 מ"ל ואך גוך קרמל
250 גר' אגוזי לוז טחונים דק

אופן ההכנה :
מרסקים את אגוזי הלוז בבלנדר, מבשלים על אש קטנה עם השמנת והשוקולד המריר
לאחר שהמילוי קר מוסיפים את הואן גוך קרמל מערבבים היטב וממלאים את הסופגניות

ציפויים מיוחדים

ציפוי פונדו שמנת
Fondue cream
הפונדו המוכר עם טוויסט מרענן
250 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת
מכינים פונדו מהמרכיבים לאחר שהתקרר מוסיפים פיסטוקים טחונים
ו- 400 מ"ל ליקר אפטר, טובלים את הסופגניות ומגישים.

פעילות גיבוש בחנוכה
פעילות גיבוש בחנוכה

ציפוי שוקולד קוקוס

Chocolate-Coconut
השילוב שתמיד מעורר את החושים בין שוקולד לקוקוס
150 מ"ל שמנת מתוקה
130 גרם שוקולד מריר
60 גרם שוקולד לבן
50 גרם שבבי קוקוס
250 מ"ל ואן גוך קוקוס
100 מ"ל וויסקי OLD ST.ABDREWS
מבשלים על אש קטנה עם השמנת והשוקולד המריר והלבן
לאחר שהרוטב שוקולד מתקרר מוסיפים את הקוקוס הואן גוך קוקוס והוויסקי

מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים לחג החנוכה? בואו נדבר על זה 📞 0522-457843

דברו איתי